Joulun leivonnaiset – Pieni maistiainen ja ruoanlaittokulttuuria vanhasta kodistamme ;-)
Kesto
Henkilöitä
Joulu Saksassa – siihen kuuluvat ehdottomasti kanelitähtikakut ja joulukakut. Tunnetuin joulukakku on varmasti Dresdenin joulukakku. Sultaninapelsininkuori, appelsiininkuori, mantelit, marsipaani ja paljon, paljon tomusokeria kuuluvat ehdottomasti siihen. Ja kanelitähtien päälle vielä kanelia. Leivomme kanssanne näitä kahta makeaa klassikkoa jouluisessa tunnelmassa. Lopuksi saatte mukaan kotiin pussillisen herkullisia kanelitähtiä ja oman stollenin. Ja kun taikina kohottaa, voitte nauttia rentouttavasta hetkestä jouluisesti koristellussa metsäsunassamme :-)
TARJOLLA
Mantel-marsipaani-stollenia / kanelitähtikakut / kahvi ja tee
***
Mitä sinun tulee tuoda mukanasi
Hyvä tuulella! Kaikki tarvittavat ainekset ja välineet saat paikan päällä.
Kurssin kulku
Kurssit pidetään pienissä ryhmissä ja alkavat rennolla aperitiivilla (alkoholiton), jonka aikana osallistujat tutustuvat toisiinsa. Lyhyen esittelyn ja ainesosien selostuksen jälkeen valmistamme ruoat yhdessä Samin ohjauksessa. Käytämme ruoanlaittoon alueen erinomaisia raaka-aineita. Valmiit ruoat syömme suurella ruokapöydällä kauniisti sisustetussa Achipelago-keittiössä.
Kurssien tarkoituksena on olla hauskoja ja antaa osallistujille käsitys saksan keittiön aromien monimuotoisuudesta. Jokaisella kurssilla saatte arvokasta tietoa kurssin aiheesta ja Saksan kulttuurista. Jotta voitte valmistaa ruokia kotona, saatte kurssin lopussa henkilökohtaisen, kauniisti muotoillun reseptin.
Kurssit sopivat kaikille kokkaustaitotasoisille ja ovat erinomainen tilaisuus sukeltaa Suomen saaristoseudun makuihin ja inspiroida omaa luovuutta. Jotta kaikki kurssilaiset ymmärtävät kaiken hyvin, kurssit pidetään pääasiassa englanniksi. Puhumme kuitenkin myös saksaa ja suomea ja voimme vaihtaa kieltä.