Baijerilainen keittiö - Pieni maistiainen ja ruoanlaittokulttuuria vanhasta kotipaikastamme ;-)
Kesto
Henkilöitä
Jokainen, joka on joskus käynyt Baijerissa, on varmasti maistanut ainakin yhtä näistä kuuluisista herkkuista. Niitä on kaikkialla Oktoberfestillä. Esittelemme sinulle runsaan keittiön perusasiat ja annamme johdannon baijerilaiseen ruoanlaittoon. Lopuksi sinua odottaa runsas katettu pöytä ja aito baijerilainen kolmen ruokalajin ateria, joka koostuu baijerilaisesta alkuruoasta, pääruoasta ja jälkiruoasta!
TARJOLLA
Speckknödelsuppe (pekonikeitto) / Tuoreet pretzelit Obazda-juustokastikkeella ja baijerilaisella makkarasalaatilla / Serviettknödel (pyöreät leivänpalat) ja hapankaali / Baijerilainen kerma ja mustaherukat
***
Mitä sinun tulee tuoda mukanasi
Hyvä tuulella! Kaikki tarvittavat ainekset ja välineet saat paikan päällä.
Kurssin kulku
Kurssit pidetään pienissä ryhmissä ja alkavat rennolla aperitiivilla (alkoholiton), jonka aikana osallistujat tutustuvat toisiinsa. Lyhyen esittelyn ja ainesosien selostuksen jälkeen valmistamme ruoat yhdessä Samin ohjauksessa. Käytämme ruoanlaittoon alueen erinomaisia raaka-aineita. Valmiit ruoat syömme suurella ruokapöydällä kauniisti sisustetussa Achipelago-keittiössä tai ulkona terassilla.
Kurssien tarkoituksena on olla hauskoja ja antaa osallistujille käsitys saaristomaailman aromien monimuotoisuudesta. Jokaisella kurssilla saatte arvokasta tietoa kurssin aiheesta ja Suomen saariston kulttuurista. Jotta voitte valmistaa ruokia kotona, saatte kurssin lopussa henkilökohtaisen, kauniisti muotoillun reseptin.
Kurssit sopivat kaikille kokkaustaitotasoisille ja ovat erinomainen tilaisuus sukeltaa Suomen saaristoseudun makuihin ja inspiroida omaa luovuutta. Jotta kaikki kurssilaiset ymmärtävät kaiken hyvin, kurssit pidetään pääasiassa englanniksi. Puhumme kuitenkin myös saksaa ja suomea ja voimme vaihtaa kieltä.